Au sosit și la Satu Mare echipamente de protecție din Coreea de Sud

Dotări pentru instituțiile din prima linie de luptă împotriva noului tip de coronavirus

Instituțiilor din județul Satu Mare, implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de pandemia SARS – CoV-2, le-au fost repartizate și distribuite, în perioada 16 – 27.03.2020 noi echipamente de protecție.

Astfel, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în județul nostru au ajuns:

▶️ 400 de măști tip FFp3,

▶️ 1525 măști FFp2,

▶️ 1755 combinezoane medicale,

▶️ 30 de litri diferite tipuri de dezinfectant.

Echipamentele au fost repartizate

Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare, Direcției de Sănătate Publică a Județului Satu Mare, Spitalului de Boli Infecțioase Satu Mare, Unității de Primiri Urgențe Satu Mare, Spitalului Orășenesc Negrești Oaș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare.

Echipamentele de protecție sunt destinate personalului medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienților suspecți ori confirmați.

De asemenea, în folosința ISU Satu Mare au intrat 20 seturi de echipament individual de protecție, de nivel mediu, compuse din vizieră, mănuși, ochelari și cizme. Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele ce vor asigura activitatea de transport specializat a persoanelor suspecte sau confirmate de a fi infectate cu noul tip de coronavirus.

Transportul și distribuția materialelor au fost executate de Detașamentul de Pompieri Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.