2 crescători din Micula și Valea Seacă sancționați de DSVSA

Rezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mare în perioada 20.03.2020 – 26.03.2020, în domeniul controlului oficial al sănătății animale  

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada sus menționată, 52 acțiuni de control. Verificările au vizat : exploatații profesionale și non profesionale de animale, farmacii veterinare, CSVA Concesionate,  asociații și fonduri de vânătoare, trafic rutier.

În această perioadă, conform noului program de activitate stabilit, au fost verificate următoarele aspecte: condițiile de biosecuritate, zooigienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide.

Atenționăm toți crescătorii de păsări să – și țină păsările de curte închise, în adăposturi curate, să le asigure hrană și apă la discreție până la finalizarea ciclului de migrare a păsărilor migratoare. Orice mortalitate la păsările de curte, va fi anunțată imediat medicului veterinar concesionar, medicului veterinar oficial, primăriei locale, sau la DSVSA Satu – Mare telefon permanență – 0261715956 sau 0760789016.

În urma deficiențelor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, reprezentând 2 avertismente – 2 crescători particulari din localitățile Micula și Valea Seacă – pentru nedeclararea în termenul legal a animalelor nou achiziționate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.