PS Iustin: Stop joc! Este timpul resetării!

PS Iustin, episcopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului publică astăzi o luare de poziție pe cât de surprinzătoare pe atât de binevenită în contextul pandemiei de CORONAVIRUS. Părintele Iustin verbalizează cu subiect și predicat o idee care este în zilele noastre pe buzele tuturor dar pe care mulți dintre noi ne ferim să o spunem deschis.

“ⓇⒺⓅⓁⒾⒸⒶ Preasfințitului Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului la articolul „Disecția unei epoci care apune”, publicat de Daniel Funeriu 👉 https://www.g4media.ro/op-ed-disectia-unei-epoci-care-apune.html

STOP JOC!

Sincer, nu m-am așteptat ca intelectualii români să se întoarcă acasă! Am crezut că a murit vâna sănătoasă a neamului nostru milenar și că stăm încolonați la butuc, făcându-ne ultima rugăciune în fața călăului care stă cu securea pregătită să ne ia capul tururor! Și totuși: „tot ce este românesc nu piere”.

Această lecție de pedagogie divină a Pandemiei de Coronavirus, arată lumii occidentale „atotputernice”, cât este de slabă atunci când aruncă la coșul de gunoi al istoriei valorile care au făcut-o atât de puternică, civilizată, cultă, tolerantă și râvnită de toate culturile lumii: credința și cultura creștină, familia și normalitatea, femeia și salvarea lumii sau perpetuarea vietii și câte alte valori pe care le-a creat, le-a consacrat și le-a exportat pe toate continentele pământului!

Da, este Stop joc! Este timpul resetării! Da, este momentul ca să ne revenim, să ne reîntoarcem cu maturitate la normalitate, la valorile universale și naționale care asigură veșnicia lumii și nemurirea popoarelor! Asta înseamnă ca Europa să se reîntoarcă la Hristos: Calea, Adevarul și Viața!

Altfel, lecția pedagogică a Creatorului de astăzi, peste care vom trece, poate fi urmată de o nouă Pandemie globală în care Pământul, cel atât de minunat creat de Dumnezeu ca să ne fie cămin, poate deveni un imens cavou pentru întreaga umanitate!

Să nu fie!

Așa să ne ajute Dumnezeu!” spune ierarhul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.