Pasagerul rănit în accidentul din Botiz a decedat. Ce spune poliția

La data de 19 martie a.c., la ora 17.56, polițiștii Birului Rutier Satu Mare au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DJ 194C, în localitatea Botiz.

 

În urma primelor verificări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 31 de ani, din comuna Botiz, aflându-se la volanul unui autoturism, pe DJ 194 C, în localitatea Botiz, s-a angajat în depășirea unui autovehicul, iar la revenirea pe banda sa de mers, a pierdut controlul autoturismului părăsind carosabilul în partea dreaptă a direcției sale de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp destinat rețelei electrice și răsturnându-se pe gardul unui imobil.

 

În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală gravă a unui bărbat, de 29 de ani, din aceeași localitate, care se afla în autoturism în calitate de pasager, pe locul din dreapta față. Ulterior, în data de 20.03.2020 bărbatul a decedat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l, alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul implicat în accident avea aplicate numere provizorii de înmatriculare care erau expirate din data de 17 martie a.c., astfel autoturismul nefiind înmatriculat.

 

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.