Asistenții sătmăreni donează 100.000 de lei pentru echipamente

 

În contextul răspândirii cu repeziciune a epidemiei cu COVID-19, a pericolului îmbolnăvirii în masă a populației din țara noastră, conștienți de riscurile de contaminare la care este expus personalul medical, asistenții medicali în cazul de față, Filiala Satu Mare a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, își propune să vină în sprijinul celor  pe cei care îi reprezintă.

 Drept urmare, exprimându-ne admirația și respectul pentru curajul eroic pe care îl demonstrează asistenții medicali în exercitarea atribuțiilor lor, ne alăturăm efortului autorităților pentru siguranța și protejarea  personalului medical și a familiilor acestora, pentru a reduce riscul îmbolnăvirii.

  Concret, OAMGMAMR Satu Mare și-a propus să  sprijine  efortul autorităților de achiziționarea de echipamente de protecție pentru asistenții medicali aflați în prima linie a luptei împotriva stopării, a limita  propagarea acestui virus.

 În acest sens organizația profesională a asistenților din județul Satu Mare a alocat suma de  100.000 lei (aproximativ 20.600 euro) pentru achiziționarea de materiale sanitare de protecție, halate, măști faciale, măști chirurgicale, bonete, mănuși de unică folosință, ochelari de protecție, botoșei, dezinfectanți etc.

  Aceste materiale vor fi atribuite cu prioritate asistenților medicali aflați în prima linie, care lucrează în spitale de urgență, secții de boli infecțioase, unități de primiri urgențe, ambulanțe,  spital de pneumoftiziologie, secții de ATI etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.