Pensionații pe motive de invaliditate nu mai trebuie să se prezinte la expertiză

Din motive de siguranţă medicală, legate de prevenirea răspândirii şi infectării  cu COVID – 19, Casa Judeţeană de Pensii anunţă că activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate se suspendă începānd de azi 16.03.2020, urmând ca, în funcţie de evoluţia situaţiei, să fie anunţate alte decizii.

Măsura are în vedere intrarea în vigoare a Hotărarii nr. 6/09.03.2020, a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind măsurile suplimentare de combatere a noului coronavirus, Ordinul Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale nr. 592/11.03.2020, precum şi faptul că, în spitale se limitează accesul iar pensionarii care trebuie expertizaţi nu pot beneficia de analize medicale şi investigaţii necesare evaluării medicale.

Asigurăm toţi pensionarii de invaliditate că, plata drepturilor de pensie va fi continuată în toată perioada în care revizuirea medicală este suspendată.

În aceste condiţii, conducerea Casei Judeţene de Pensii şi medicii de expertiză medicală vor întreprinde demersurile necesare în vederea respectării acestei măsuri.

De asemenea, Conducerea Casei Judeţene de Pensii Satu Mare adresează rugămintea tuturor beneficiarilor sistemului public de asigurări sociale să amâne vizita directă la sediul instituţiei, dacă prezenţa lor nu este absolut necesară.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.