Măsuri luate de Consiliul Județean în legătură cu Coronavirus

Protejăm personalul medical și pacienții internați în spitale de infecția cu coronavirus.

Starea de urgență care va fi decretată în cursul zilei de 16 martie 2020, ne permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea și prevenirea infecției cu coronavirus la nivelul județului Satu Mare. În acest sens, Consiliul Județean Satu Mare, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș pun în practică o serie de măsuri importante pentru sănătatea populației.

Luni, la intrarea în 6 centre medicale importante din județul Satu Mare, vor fi amplasate corturi în care personalul medical va face o triere extrem de atentă a pacienților care ajung în Unitățile de Primire Urgențe, precum și a pacienților care sunt tratați în spitalele din județ prin programele naționale (pacienții cu diabet, pacienții care urmează tratamente de dializă sau bolvavii cu afecțiuni oncologice), și care sunt nevoiți să intre, pentru tratament, în incinta centrelor medicale. Acești pacienți vor fi testați pentru coronavirus și vor putea intra în unitățile spitalicești doar dacă se constată că nu prezintă o simptomatologie specifică infecției cu acest nou virus. Primii pacienți testați la intrarea în spitale vor fi cei care au programare pentru tratament.

Cele 6 corturi pentru triajul pacienților vor fi montate în următoarele puncte:

– în fața Unității de Primire Urgențe Satu Mare

– la poarta Spitalului Județean de Urgență Satu Mare

– la intrarea în Spitalul Județean de Urgență II „Dr. Lükő Béla”

– în curtea Spitalului de Boli Contagioase Satu Mare

– în proximitatea Secției de Interne din Tășnad a Spitalului Județean de Urgență

– la intrarea în Centrul de Primire Urgențe a Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș (cortul este funcțional de vineri)

Stimați sătmăreni, în această perioadă în care este foarte important să ne utilizăm eficient resursele medicale, vă rugăm să susțineți eforturile personalului medical și să nu solicitați Ambulanța decât în situații cu adevărat urgente!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.