CORONAVIRUS. 97 de cazuri confirmate. Astăzi se va activa SCENARIUL 3

Două noi cazuri de coronavirus anunțate cu puțin timp în urmă de ministerul Sănătății ne duc tot mai aproape de cifra 100. O dată cu atingerea acesteia se va activa din punct de vedere medical SCENARIUL 3 de Coronavirus. Ce presupune acesta:


Spitalele vor funcţiona după un alt program şi vor fi aduşi medici de acasă, din libere. Zonele dedicate bolnavilor de COVID-19 vor fi lărgite, iar celelalte cazuri vor fi mutate în paturi din „spitalele de suport”, care vor fi stabilitate de autorităţi.

Având în vedere că circa 10% din cazurile de îmbolnăvire sunt grave şi necesită tratament special, 10% din paturile de terapie intensivă vor fi păstrate în permanenţă pentru cei infectaţi. Asta înseamnă un număr de aproximativ 400 de cazuri la nivel naţional.

Scenariul 3 presupune şi trecerea de la măsuri de prevenţie la măsuri de triaj în spitale, ceea ce înseamnă că afecţiunile care nu sunt urgente vor trece pe planul secund faţă de cazurile de COVID-19.

Vor fi luate şi măsuri mai restrictive privind mobilitatea persoanelor în zonele de focar şi în centrele urbane, însă autorităţile vor să ţină secrete aceste pregătiri.

Caz 96
Femeie, 47 ani, din București, contact direct al cazului 45, asimptomatică, aflată în autoizolare la domiciliu.

Caz 97
Bărbat, 39 ani, din judetul Dolj, întors în 05.03. din Brescia, în autoizolare până în 12.03 când se internează la Spitalul de boli infecțioase din Craiova cu simptome specifice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.