Primarul din Borșa vrea să repatrieze toți borșenii din Italia. Vezi ce le-a pregătit

“Astăzi, 12 Martie, după 48 de ore de muncă neîntreruptă, am finalizat lucrările de amenajare a 22 de locuri de carantină în 4 camere cu câte 4 paturi, respectiv 2 camere cu câte 3 paturi. Camerele dispun de baie individuală, TV, mobilier nou, lenjerii de pat și au fost aprovizionate cu prosoape, detergenți, apă, dezinfectantți, pahare de unică folosință, măști și mănuși de unică folosință.
Mâine vom demara lucrările de amenajare la noul spatiu destinat carantinei. Vom pregăti 70 de locuri în camere cu 2 și 3 paturi, baie proprie pentru fiecare cameră, TV și toate cele necesare pentru petrecerea în condiții decente a celor 14 zile de carantină instituționalizată.
Pentru cei aflați în carantina instituționalizată, Primăria asigură cele trei mese pe zi, apă minerală precum și alte materiale necesare.
În noile locuri pe care le vom amenaja, doresc să-i aduc pe toți borșenii aflați în prezent în carantină în alte localități din țară (Sighetu Marmației, Baia Mare, Satu Mare). Îmi doresc ca borșenii mei să beneficieze de condiții de trai impecabile în perioada de carantină.
Un alt demers pe care îl desfășor în această perioadă este de a aduce acasă, la Borșa, toți borșenii care se află blocați în Italia, în zona Trento, unde lucrau sezonieri la unități de cazare și restaurantele din stațiunile din Italia, care acum s-au închis și prin urmare nu mai au unde să locuiască. Aceștia nu mai pot reveni în țară din cauză că a fost interzisă tranzitarea Ungariei pentru mașinile care vin din Italia, iar zborurile sunt anulate între Italia și România. Am discutat cu prefectul Maramureșului despre această situație și împreună facem demersuri pentru obținerea documentelor necesare tranzitării autocarelor care să-i aducă acasă pe cei peste 70 de borșeni. Odată obținut acest acord, vom trimite autocare după ei.
Toți cei care aveți probleme sau aveți nevoie de ajutor pentru a trece cu bine peste aceste probleme, vă rog să mă contactați și voi interveni de îndată!
Doamne ajută!” a transmis Timiș Ion Sorin, primarul din Borșa.

Un Comentariu la "Primarul din Borșa vrea să repatrieze toți borșenii din Italia. Vezi ce le-a pregătit"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.