Ioana Bran: aș vrea să văd un plan coerent de luptă

Astăzi, angajații Comisiei de învățământ din Parlament au fost trimiși acasă. Soțul unei doamne care lucrează la comisie este coleg cu o persoană confirmată deja cu coronavirus.

Acest tip de situație se poate repeta oricând, în orice firmă sau instituție. În orice școală sau grădiniță. Este o situație care implică o responsabilitate foarte mare din partea statului. Nu poți să lași greutatea gestionării unei astfel de crize doar pe umerii unor secretari de stat. Chiar îmi amintesc că pe dl Raed Arafat, un specialist recunoscut, PNL ar fi vrut să îl dea afară acum vreo lună. Despre ministrul Sănătății nici nu mai vorbesc, domnia-sa pare că are doar jumătate de normă la minister, celaltă jumătate la spitalul privat unde operează.

Epidemia de coronavirus lovește puternic și economia. În SUA, guvernul a alocat fonduri substanţiale pentru a contracara efectele epidemiei, respectiv o primă tranşă de 8,3 miliarde de dolari şi o a doua tranşă de 2,5 de miliarde. Statele europene au anunțat deja primele măsuri fiscale. Italia pregătește un pachet legislativ cu stimulente fiscale în valoare de 3,6 miliarde de euro. Germania va lua măsuri similare.

Numai la noi dl Cîțu, încă ministru de finanțe, consideră că economia României are resurse și nu va fi lovită de criză. Iar președintele și guvernul său interimar PNL trec pe lângă gravitatea momentului și vor alegeri anticipate.

Aș vrea să văd un plan coerent de luptă cu epidemia și consecințele acesteia pe toate planurile. Aș vrea să știu că suntem pregătiți pentru orice situație și că avem autorități competente și implicate. Coronavirusul a schimbat prioritățile și agendele tuturor. Poate află acest lucru și guvernul nostru, unde tocmai s-a dat alerta că sunt trei angajați suspecți de infectare cu coronavirus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.