Maldărul de gunoaie de pe strada Șoimoșeni a pus Garda de Mediu la lucru

În urma semnalelor venite, la începutul lunii februarie, din partea unor publicații locale, privind existența unui depozit ilegal de deșeuri, în zona industrială Șoimoșeni, str IL Caragiale, str Mașiniștilor a municipiului Satu Mare, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu, s-a autosesizat și a demarat acțiuni specifice de control pentru identificarea responsabililor și a impunerii măsurilor legale pentru salubrizarea zonei afectate.


În acest sens, au fost derulate un număr de 8 controale la persoane fizice și juridice care erau susceptibile de a avea legătură cu depozitarea necontrolată a deșeurilor, fiind constatate neconformități.
Pentru neconformitățile constatate GNM CJ Satu Mare a aplicat 7 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor aplicate fiind 22.000 lei și a impus măsuri cu termene ferme, pentru remedierea acestora.
În prezent lucrările de salubrizare au fost începute, urmând a fi finalizate în perioada imediat următoare.
Menționăm faptul că în anul 2019 au fost identificate și salubrizate ca urmare a acțiunilor de control desfășurate la nivelul CJ Satu Mare, peste 120 de locații cu depozite de deșeuri de tip municipal și asimilabil, precum și a unor deșeuri provenite din construcții și demolări, care ocupau o suprafață însumată de peste 40 000 mp .

sursa: Garda de Mediu Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.