Sătmăreanul Daniel David este de azi noul rector al Universității Babeș-Bolyai

Daniel David este noul rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. David a fost ales astăzi, 3 martie 2020, cu 1026 de voturi (71,35%) din numărul total de 1403 de voturi valabil exprimate, anunță UBB într-un comunicat remis Edupedu.ro. Acesta a candidat în alegerile pentru funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai contra lui Ioan Chirilă – teolog, președintele Senatului universitar.

La vot s-au prezentat 1438 de alegători, din totalul de 1616 de persoane înscrise pe listele de vot, prezenţa ajungând astfel la 88,99 %, precizează Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), în comunicat.

Daniel David născut la 23 noiembrie 1972, în Satu-Mare este profesor de psihologie clinică și psihoterapie (științe cognitive clinice) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent predă și la Icahn School of Medicine at Mount Sinai⁠ și este director de cercetare al Institutului Albert Ellis, ambele aflate în New York, SUA. Este președintele și directorul executiv al The International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, un centru de excelență în cercetare al Universității Babeș-Bolyai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.