Salvare de sub dărâmături- Cățelul Mepa, eroul zilei- Exercițiu (FOTO)

În cursul zilei de azi, 3 Martie, Detașamentul de Pompieri Satu Mare a desfășurat un exercițiu complex de căutare – salvare de sub dărâmături.

Scenariul exercițiului: “Pe fondul condițiilor meteo – furtună și intensificări ale vântului, mai multe materiale de construcții din depozitul centrului comercial Aushopping Satu Mare au căzut din stive. Trei dintre angajații centrului comercial au fost surprinși sub diferite materiale și nu au mai răspuns apelului colegilor.”

La fața locului au fost direcționate rapid: o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, un autocamion cu un container multirisc dar și echipajul canin de căutare-salvare.

Victimele au fost găsite cu ajutorul câinelui MEPA, respectiv cu al unui echipament specific de căutare în spații înguste (cu brat telescopic și cameră video) aflat în dotarea inspectoratului.

Exercițiul de azi face parte din seria de activități organizate pentru a marca Ziua Protecției Civile din România, sărbătorită anual în data de 28 februarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.