Ioana Bran:Guvernul PNL a pus gând rău satului românesc

“Guvernul PNL a pus gând rău satului românesc și lovește în gospodăriile țăranilor. Aceștia nu vor mai avea dreptul să crească porci!

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin prin care se interzice creșterea porcinelor la stâne, tabere de vară, cantoane silvice, cantoane de pe lângă diguri și societăți agricole vegetale. Potrivit ordinului, țăranii nu vor mai avea voie să reproducă porci în propria gospodărie sau să transporte porci de la o gospodărie la alta. Amenzile vor fi între 1.000 și 7.000 de lei.

Aș fi de acord cu impunerea unor condiții care să crească biosecuritatea în gospodăriile oamenilor. Dar ceea ce face acest guvern este inacceptabil. Tradițiile, dar și capacitatea oamenilor din mediul rural de a-și asigura hrana, vor fi compromise. Măsura servește exclusiv marile exploatații de suine – nu numai din România! – și importatorii de carne de porc.” reacționează deputatul sătmărean Ioana Bran la scandalul momentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.