DATE OFICIALE Coronavirus. S-a deschis linia TELVERDE

­čö┤V─â inform─âm c─â a fost opera╚Ťionalizat─â linia TELVERDE destinat─â celor care doresc informa╚Ťii legate de prevenirea infect─ârii cu CORONAVIRUS.

­čö┤Astfel la num─ârul 0800800358 pute╚Ťi ob╚Ťine informa╚Ťii despre modul ├«n care se manifest─â virusul, modalit─â╚Ťi de prevenire a ├«mboln─âvirii ╚Öi alte detalii legate de conduita preventiv─â.

­čö┤Linia telefonic─â TELVERDE este STRICT pentru informare ╚Öi NU ESTE UN NUM─éR DE URGEN╚Ü─é!

­čö┤Programul de func╚Ťionare al liniei verde este zilnic, ├«ntre orele 08.00 ╚Öi 23.00, inclusiv ├«n zilele de s├ómb─ât─â ╚Öi duminic─â.

­čö┤V─é RUG─éM INSISTENT S─é APELA╚ÜI NUM─éRUL UNIC 112 DOAR PENTRU SITUA╚ÜII DE URGEN╚Ü─é!

­čö┤PENTRU SOLICITAREA DE INFORMA╚ÜII APELA╚ÜI LA LINIA TELVERDE!

­čö┤├Än cazul ├«n care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situa╚Ťii trebuie anun╚Ťate la num─ârul unic de urgen╚Ť─â 112.

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu CORONAVIRUS.
B─ârbatul care a contactat virusul a fost transportat la Bucure╚Öti, la Institutul Na╚Ťional de Boli Infec╚Ťioase Prof.Dr. Matei Bal╚Ö, este ├«n stare bun─â ╚Öi nu prezint─â simptome specifice.
Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic.
De asemenea, a fost extins─â ancheta epidemiologic─â pentru a identifica ╚Öi testa persoanele cu care cet─â╚Ťeanul rom├ón purt─âtor al virusului a intrat ├«n contact.

­čö┤INFORMA╚ÜII UTILE REFERITOARE LA CONCEDIUL PENTRU CARANTIN─é!

Indemniza╚Ťia ╚Öi concediul pentru carantin─â se acord─â asigura┼úilor c─ârora li se interzice continuarea activit─â┼úii din cauza unei suspiciuni asupra unei boli contagioase, pe durata stabilit─â prin certificatul eliberat de direc┼úia de s─ân─âtate public─â.

Certificatul de concediu medical pentru carantină se eliberează de medicul curant pe baza certificatului eliberat de organele de specialitate ale direcţiilor de sănătate publică.
În caz de carantină, certificatele de concediu medical se pot elibera la o dată ulterioară, dar numai pentru luna în curs sau luna anterioară.

Durata concediilor medicale pentru carantin─â nu se cumuleaz─â cu durata concediilor medicale acordate unui asigurat pentru alte afec╚Ťiuni.

De asemenea, dac─â durata perioadei de carantin─â stabilit─â de organele de specialitate ale direc┼úiilor de s─ân─âtate public─â dep─â┼če┼čte 90 de zile, nu este necesar avizul medicului expert al asigur─ârilor sociale.

Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru carantină reprezintă 75% din baza de calcul stabilită potrivit legii și se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.