Gabriel Leș: Este incredibil ce se întâmplă

“Informațiile venite din Italia relevă că vasta comunitate de români ce trăiește și lucrează în peninsulă este la rându-i foarte expusă. În acest context, scenariul ca România să fie afectată de coronavirus devine unul cât se poate de realist și iminent. Dincolo de abordările panicarde și zvonurile alarmiste, trebuie să admitem că fără un pachet critic de măsuri, incidența virsului va crește exponențial.
Ce fac autoritățile noastre în acest sens? Știm doar că ministrul de finanțe ne-a transmis că undeva prin luna martie se vor concretiza licitațiile pentru echipamentele esențiale în demararea profilaxiei și contracarării efectelor. Știm, de asemenea, că președintele Iohannis vrea puterea deplină în parlament și guvern, astfel că forțează anticipatele prin căderi successive (cu aportul vădit al PNL) ale propriului guvern, lăsând astfel executivul să băltească în propria-i neputință.
Guvernul Orban a emis zeci de ordonanțe de urgență într-o noapte, care vizau trotinete și alte aberații, dar nu va putea emite ordonanță de urgență pentru a lua măsuri în fața unei situații care prin definiție reclamă urgența.
Este incredibil ce se întâmplă. Să-i transmită cineva domnului Orban că virusul nu-i afectează doar pe românii cu vederi de stânga…” transmite senatorul sătmărean Gabriel Leș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.