75 de kilograme de carne confiscate de DSVSA

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada 14.02-20.02, 91 acțiuni de control în domeniul controlului oficial al siguranței alimentare.

În urma acestor controale a fost pusă sub sechestru / reținere oficială și apoi confiscată cantitatea de  74,6 kg produse alimentare, în valoare de 1,716 lei. Produsele alimentare au fost denaturate, confiscate și au fost dirijate și incinerate într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

În această perioadă au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.200 lei din care 1 amendă contravențională în valoare de 1.200 lei – 1 magazin alimentar din localitatea Carei, pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și 3 avertismente – 3 producători particulari de legume și fructe din localitățile Carei, Micula și Vetiș – pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în timpul expunerii și comercializării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.