Subprefectul Altfatter Tamas s-a întâlnit cu secretarii de UAT-uri

În data de 12 februarie, subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, a prezidat ședința periodică de instruire a secretarilor generali ai unităților administrativ-teritoriale din județ, având pe ordinea de zi:

1. Aplicarea de către unitățile administrativ-teritoriale a prevederilor OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, modificată;

2. Realizarea atribuțiilor secretarului general al unității administrativ-teritoriale;

3. Respectarea procedurii de fond funciar privind stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor;

4. Atribuțiile Comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată a terenurilor, cu privire la desfășurarea ședințelor lunare.

În cadrul ședinței s-a prezentat rolul Instituției Prefectului în ceea ce privește la verificarea legalității și atribuțiile secretarilor în acest sens, precum și probleme pe latura legilor cu caracter reparatoriu de fond funciar.

Șeful serviciului Juridic și Contencios Administrativ din cadrul Instituției Prefectului, Cosmin Dorle, a atras atenția secretarilor asupra faptului că există situații în care documentația de fond funciar este incompletă.

Subprefectul a transmis secretarilor că vor găsi un partener în Instituția Prefectului, dacă vor respecta legislația, iar pentru o mai bună gestionare a problemelor întâmpinate, la solicitarea secretarilor, subprefectul și-a arătat disponibilitatea de a participa la astfel de ședințe ori de câte ori va fi nevoie, pentru a găsi soluții la problemele punctuale ce vor fi ridicate.

Având în vedere că în perioada următoare vor avea loc alegeri locale și se preconizează și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, raportat la atribuțiile pe care secretarii UAT-urilor le au de îndeplinit în domeniul alegerilor, li s-a transmis să aibă în vederea realizarea acestora cu celeritate.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.