Două legi importante votate azi în parlament

Deputatul sătmărean Ioana Bran anunță votarea azi în parlament a două legi cu impact semnificativ asupra mai multor categorii profesionale. Este vorba de majorarea valorii tichetelor de masă și de scutirea jurnaliștilor de la plata impozitului pe venit.

“Am votat azi în Camera Deputaților două proiecte inițiate de colegii mei din PSD și care au întrunit un larg consens din partea tuturor deputaților.

Primul se referă la majorarea tichetelor de masă de la 15,18 lei la 20 lei și a fost votat cu 267 de voturi „pentru”, nicio abținere și niciun vot împotrivă. Aici trebuie spus faptul că din punct de vedere economic, tichetele de masă aduc la bugetul public venituri echivalente cu un impozit de 40%. Este, în același timp, o facilitate fiscală care asigură o mai bună colectare a taxelor și impozitelor și se diminuează, astfel, economia subterană. Pe scurt, tichetele de masă generează consum, locuri de muncă și venituri la buget.

Cel de-al doilea se referă la acordarea de facilități fiscal jurnaliștilor. Jurnaliștii și tehnicienii din radiodifuziune și televiziune vor fi scutiți de la plata impozitului pe venit, cumularea veniturilor din contractul de muncă cu contractul de drepturi de autor. Au fost 261 de voturi „pentru”, unul „împotriva” și 8 abțineri.

Cele două legi vor merge spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.” a transmis Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.