Peste 40 de șoferi au rămas pietoni în acest week-end

Acțiunile organizate de polițiștii rutieri în acest sfârșit de săptămână s-au axat în principal pe sancționarea conducătorilor auto care depășesc limitele de viteză atât în localități cât și în afara acestora.

 

Ocazie cu care polițiștii au dispus reținerea a 44 de permise de conducere, dintre care 38 au fost reținute pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză.

 

De asemenea,  pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat peste 230 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 91 000 de lei.

 

❖  

La data de 9 februarie a.c., polițiștii rutieri sătmăreni au depistat în trafic, pe raza localității Ciuperceni, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Botiz, care se afla la volanul unui autoturism având dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat.

 

De asemenea, în urma verificărilor și testărilor efectuate, polițiștii au constatat că susnumitul se afla sub influența substanțelor psihoactive, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

 

 

❖  

Tot ieri, polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au depistat în localitatea Mărtinești un sătmărean, de 43 de ani, care se afla la volanul unui autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

Astfel, testarea cu aparatul alcooltest a indicat o concentrație alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

 

În ambele cauze prezentate cercetările continuă în cadrul dosarelor penale întocmite.

 

 

 

❖  

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Negrești Oaș au depistat în trafic, pe raza localității Boinești, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Vama, care transporta peste 4 mc de material lemnos fără a deține documentele necesare.

 

Astfel, polițiștii au dispus sancționarea conducătorului auto cu amendă în valoare de 5 000 de lei și totodată s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.