Ziua lui Darwin la Satu Mare

Muzeul Județean Satu Mare organizează în data de 12 Februarie „Satu Mare Darwin Day”.

Evenimentul constă dintr-o serie de prezentări și experimente spectaculoase din diferitele domenii ale științei, cu scopul de a răspândi cunoștințe și de a populariza gândirea științifică. Activitățile vor începe la ora 10.00, în Sala de conferințe a Muzeului Județean Satu Mare (B-dul V. Lucaciu nr.21, etajul II) cu prezentări în limba română. Alături de profesori universitari şi cercetători renumiţi, în acest an au posibilitatea de a prezenta și tineri sătmăreni: primele experimente vor fi prezentate și explicate de elevii Colegiului Național Mihai Eminescu:

 

• Andrei Ardelean: Van der Graaf

• Cadar Andrei & Moroșanu Tudor: Mecanica secolului XVII

 

Urmează apoi o prelegere despre problema încălzirii climatice din perspectiva geologiei și paleontologiei, transmisă de profesorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca:

 

• Dr. Lorand Silye: De când și de ce se încălzește clima

 

La final Silviu Rusti, de la Magic Puppet va prezenta un adevărat spectacol științific, un „science show” în care informațiile științifice se îmbină cu distracția.

 

Începând cu ora 12.00 în aceeași sală urmează o serie de prezentări în limba maghiară. Hraskó Gábor, biolog, informatician și jurnalist științific va vorbi despre metoda științifică ce ne ajută să decidem dacă o afirmație este reală sau falsă. Profesorul Mizsei János, de la UniversitateaTehnică din Budapesta, va vorbi despre mituri legate de electricitate și înșelătorii legate de acestea. Programul se va termina cu trupa Tudashow, care va realiza show cu experiențe spectaculoase.

 

Intrarea la eveniment este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.