COD ROŞU DE FENOMENE PERICULOASE IMEDIATE – exerciţiul

 

Un nou exerciţiu “Miercurea alarmelor”, desfăşurat în scopul testării şi verificării sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, a avut loc astăzi şi în judeţul Satu Mare.

Prin desfăşurarea acestui exerciţiu s-a urmărit verificarea mijloacelor de alarmare, îmbunătăţirea timpului de răspuns din partea autorităţilor publice locale şi, nu în ultimul rând, pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.

Semnalul auzit astăzi a fost “ALARMĂ LA DEZASTRE” compus din 5 sunete, a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Într-o situaţie reală, semnalul este folosit pentru a alarma populaţia despre iminenţa producerii unor calamităţi cu impact major asupra comunităţilor.

Scenariul de astăzi a presupus manifestarea unor fenomene meteorologice periculoase imediate, ca urmare a unor AVERTIZARI HIDRO-METEOROLOGICE COD ROŞU de ninsori şi precipitaţii mixte, însoţite de manifestări ale vântului cu aspect de vijelie şi depuneri de polei. Într-o situaţie reală, cetăţenii trebuie să întrerupă orice activitate desfăşurată în aer liber şi să se adăpostească în spaţii închise care să le asigure protecţia. Totodată, cetățenii trebuie să evite deplasările, să urmărească şi să respecte mesajele transmise de autorităţi pe posturile de radio şi televiziune.  

Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării permanente a acestor antrenamente lunare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.