APM Satu Mare a sărbătorit Ziua Mondială a Zonelor Umede

“ZONELE UMEDE ŞI BIODIVERSITATEA,, este deviza în acest an a evenimentului ecologic ,,2 Februarie-Ziua Mondială a Zonelor Umede,, în contextul căreia, colectivul APM Satu Mare a sărbătorit acest eveniment împreună cu elevii de la Centrul de Educație Incluzivă.

Activitățile desfăşurate au fost inedite şi atractive trezind interesul copiilor şi dorința acestora de implicare. După prezentarea principalelor specii de păsări care trăiesc în zonele umede din județ, copiii le-au imortalizat desenându-le, desene care începând de astăzi împodobesc pereții coridoarele centrului. Cu mult entuziasm au participat şi la partea de aplicații practice, un joc interactiv de poluare şi de depoluare a apei, în vederea asigurării condițiilor optime de viață pentru habitatele specifice zonelor umede.

După recompensarea fiecărui participant la acțiunile desfăşurate, ca semn de mulțumire, a urmat un mic moment artistic cu o puternică încărcătură emoțională, denumit generic ,,Natura în opera lui Eminescu,,.

A fost o zi trăită cu maximă intensitate împreună cu ,,tinerii ecologişti,, care ne motivează pentru organizarea unor noi acțiuni în beneficiul mediului în care tinerii să fie mereu actorii principali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.