Ce spune Ioana Bran despre scandalul: “Biblioteca județeană Satu Mare- ministrul Dezvoltării – spital – DNA”

Ioana Bran reacționează la scandalul momentului referitor la alocarea unei sume din fondul de rezervă al guvernului pentru achiziționarea sediului Bibliotecii județene Satu Mare, care l-a făcut azi pe ministrul Dezvoltării Ion Ștefan să se prezinte azi la DNA.

“Problema unui nou sediu pentru Biblioteca Județeană din Satu Mare a fost și în atenția Guvernului PSD. S-au căutat soluții legale pentru a scuti județul de cheltuiala prea mare cu plata chiriei și demersurile în acest sens erau în desfășurare.

Să vii în ședința de Guvern și să îi spui premierului că e nevoie de bani pentru un spital din Satu Mare pentru ca apoi să îi deturnezi spre Bibliotecă nu este normal și nu este legal. Ceea ce a făcut ministrul Ion Ștefan este încă o demonstrație a lipsei de transparență și de profesionalism a actualului Executiv.

Știm că Biblioteca are nevoie de un nou spațiu, mai ales în condițiile în care are un număr total de volume de circa 450.000 și o frecvență de vizitatori de circa 500 persoane pe zi. Guvernul PSD a alocat fonduri, prin Ministerul Culturii, în acest scop, în februarie 2019. Între timp, administrația județeană a demarat o serie de proceduri pentru a găsi un sediu, întrucât construcția unuia nou ar fi durat prea mult. Deci se pot găsi soluții la Ministerul Culturii, nu este necesar să apelezi la Fondul de Rezervă! Mai ales în condițiile în care România are nevoie de acest fond pentru situații de urgență, cum ar fi avertizarea de aseară a OMS referitoare la coronavirus.

Nu comentez situația ministrului Dezvoltării și spectacolul din această dimineață de la DNA. Spun doar că este regretabil că domnia sa duce în derizoriu atât actul guvernării și demnitatea publică de ministru, cât și bunul renume al Bibliotecii nostre județene. Trist!” transmite deputatul sătmărean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.