Activitate inedită în sprijinul femeilor abuzate

Cu ocazia Micii Uniri și în spiritul în spiritul acesteia, GRupul de suport pentru femei ABuzate GR.AB. Satu Mare, a organizat la data de 22 ianuarie a.c. un eveniment inedit, o reconstituire a șezătorilor de altădată, văzute prin prisma muncii în echipă, dar și a  suportului  emoțional venit din partea comunității, pe principiul de a fi împreună la bine și la greu.

 

Evenimentul  a fost dedicat  exclusiv femeilor din comunitatea noastră, a celor ce au nevoie de serviciile GR.AB., dar și acelora care pot fi resurse în prevenirea violenței împotriva femeilor și în promovarea activităților ce vin în sprijinul  victimelor și potențialelor victime.

 

Astfel, 20 de femei au participat la prima șezătoare psihologică, sugestiv denumită  ,,Psiho Claca”, în care au fost confecționate mărțișoare cusute manual  și s-a deschis un dialog despre unitate, ajutor reciproc, vindecarea femeilor între femei.  Participantele au aflat într-un context nonformal despre activitățile grupului de suport și au împărtășit din experiențele lor legate de violență. Forța grupului și-a spus și de această dată cuvântul și ne-a arătat că după lacrimi există și loc de speranță.

 

Acțiunea a fost realizată de coordonatoarele GR.AB., psiholog Andrea Veres și  psihosociolog subcomisar de poliție Felicia Hrihorișan, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițistele îmbrăcând de această dată portul popular în locul uniformei binecunoscute.

 

,,Psiho Claca” a fost găzduită de Alcazar Foto Studio, locația fiind amenajată cu obiecte din colecția personală a polițistului în rezervă Sorin Avram, iar bucatele alese au fost asigurate de voluntarele GR.AB.

Grupul de suport  GR.AB funcționează de doi ani în Satu Mare și oferă servicii de consiliere individuală, consiliere de grup live și online, sub îndrumarea unui psiholog, cursuri de autoapărare susținute de instructori de arte marțiale, toate acestea fiind oferite în mod voluntar și gratuit de către specialiști, tuturor fetelor peste 14 ani și femeilor care s-au confruntat cu abuzuri de orice fel sau sunt în categorii de risc (ex. adolescentele).

Pentru detalii și alte informații privind accesul la serviciile oferite puteți contacta coordonatoarele acestui proiect pe pagina de Facebook: GR.AB.-GR.up de suport pentru femei ABuzate Satu Mare sau la telefon 0770621728.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.