Institutul de Istorie „George Barițiu”- un secol de existență

Biblioteca Județeană Satu Mare se alătură inițiativei Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române și organizează joi, 30 ianuarie 2020, începând ora 1200, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, prezentarea proiectului de solidaritate și promovare Institutul de Istorie ”George Barițiu” la Centenar (1920-2020) Prezentarea istoriei, activităților și realizărilor Institutului.

Această activitate se desfășoară în contextul creat de împlinirea unui secol de existență a Institutului, cu preocupări orientate în a sluji interesele națiunii române și cercetarea științifică, și se va desfășura simultan în cel putin 100 de instituții de învățământ și cultură din țară (licee, universități, biblioteci, muzee, institute de cercetare, arhive, asociații profesionale, ONG-uri). Scopul declarat al acestei inițiative este de a crea un val de energie pozitivă în întreaga țară și o puternică emoție colectivă, precum și de a spori vizibilitatea națională a Institutului de Istorie „George Barițiu”.

La Satu Mare evenimentul va fi susținut, prin prezentarea unui material PowerPoint, de către Marta Cordea și Viorel Câmpean – ambii deținători ai titlului științific de dr. ca urmare a absolvirii Școlii de Studii Avansate a Academiei Române și a susținerii tezelor de doctorat sub auspiciile Institutului de Istorie „George Barițiu”. Invitații celor doi cercetători sunt cadre didactice și elevi de la Șcala Gimnazială „Avram Iancu”, colegi bibliotecari și membrii ai comunității sătmărene interesați de istoria și activitatea prestigiosului Institut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.