Ioana Bran: PNL încearcă un asalt asupra sistemului de sănătate

Ioana Bran reacționează la așa numitul proiect de reformare a sănătății gândit de guvernul Orban atrăgând atenția asupra efectelor ascunse ale acestui plan.

“Este tot mai limpede că PNL încearcă un „asalt” asupra sistemului public de sănătate exact așa cum a încercat guvernul PDL condus de Emil Boc. Și atunci, și acum, PNL (cu PDL în componență) încearcă privatizarea programelor de sănătate publică.

Proiectul de „reformare” promovat intens de liberali este de fapt o formă mascată de transformare a sănătății publice într-o afacere privată. Cu beneficiari – patroni – puțini și bogați. Schema e simplă: banii pentru tratamentele mai scumpe sau cele de urgență din spitalele publice se vor împărți și cu spitalele private.

Rezultatul: mai puțini bani pentru spitalele publice. Mai puțini pacienți se vor putea trata gratuit la stat și din ce în ce mai mulți vor trebui să se trateze contra-cost la privat. Să tot deschizi afaceri private în domeniul sănătății!… Dacă nu ai bani, îți face statul liberal cotă parte din bugetul asigurărilor publice!” a declarat azi deputatul sătmărean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.