Ce ne recomandă Poliția de minivacanța din acest Weekend

Poliţiştii sătmăreni vor fi la datorie în perioada minivacanței prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor. Dacă porniți la drum, țineți cont de  recomandările Poliției Române și respectați indicațiile polițistului rutier aflat în teren.

Pentru siguranţa traficului rutier şi reducerea victimizării cetăţenilor prin accidente de circulaţie, poliţiştii de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, vor acţiona pe drumurile naţionale şi judeţene, utilizând autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

 

Poliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuarea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

 

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când partea carosabilă este umedă.

 

Astfel, în aceste trei zile, vor acționa în medie 26 de polițiști rutieri, cu 7 aparate radar, pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră și pentru prevenirea accidentelor rutiere pe raza județului Satu Mare.

 

De asemenea, alte 32 de patrule de poliție de ordine publică împreună cu alte 7 patrule mixte formate dintr-un polițist și un jandarm vor acționa în aceste zile, pe raza județului pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea faptelor antisociale.

 

Desigur, în acest sfârșit de săptămână prelungit pe lângă dispozitivele de siguranță publică și poliție rutieră, vor acționa și polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și acțiuni speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.