Elevi ai Liceului German în schimb de experiență în Barcelona (FOTO)

În perioada 12-17.01.2020 o delegație a Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare a participat la o reuniune de proiect în Barcelona, Spania în cadrul proiectului Erasmus + „Inclusivity and Media”.

Proiectul se derulează în perioada 2019-2021 și este centrat în jurul temei „Inclusivitate și media” (I-AM) și rolul pe care îl joacă mass-media în modul în care este privită diversitatea, precum și în felul acesta media poate fi folosită ca un instrument puternic pentru a promova acceptarea, toleranța și egalitatea pentru toți, înțelegerea cauzelor și efectelor excluderii și prejudecăților în societatea noastră. Printre obiectivele proiectului amintim: investigarea rolului pe care îl joacă mass-media în promovarea și/sau dăunarea incluziunii, recunoașterea importanței incluziunii sociale, generarea de soluții creative prin diferite forme de comunicare, dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și adaptabilitate, dobândirea competențelor sociale, civice și interculturale, promovarea drepturilor democratice și fundamentale, cetățenia activă, dezvoltarea abilităților de leadership. Școlile partenere sunt din Marea Britanie, Italia, Germania și Spania.  

Elevii participanți la mobilitatea din Barcelona Spania au fost Hedwig Czumbil, Kerstin Werni, Csenge Gazsa, Selena Todea, Chelmu Eric, Farcaș Alexandru și Szilagy David, însoțiți de coordonatorul de proiect profesor Moise Rodica, directorul istituției profesor Reiz Maria și profesor Tite Maria. Elevii au participat la ateliere de lucru cu tema „Religious diversity and Media” precum și activități interactive pe tema inclusivității, deasemena elevii au prezentat rezultatele chestionarelor aplicate înaintea mobilității, precum și prezentări despre religiile din fiecare țară participantă în proiect. Oaspeții au luat parte și la activități culturale organizate de către gazde: turul orașului Barcelona, care a cuprins vizitarea bazilicii La Sagrada Familia, a Parcului Guell precum și vizitarea mănăstirii Monserrat.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în Londra, Marea Britanie în luna mai 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.