Au defrișat o pădure din județ. Poliția i-a prins în fapt

Polițiștii de ordine publică sătmăreni au ridicat în vederea confiscării peste 860 mc de material lemnos, în acest sfârșit de săptămână.

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Secția Poliție Rurală Gherța Mică, au desfășurat activități de verificare și control pe linia respectării prevederilor legale a exploatării, transportului și comercializării materialului lemnos, pe raza județului Satu Mare.

Ocazie cu care au depistat în pădurea localității Turț 79 mc de material lemnos, esență pin, în valoare de 12 956 lei, provenit din tăiere ilegală.

De asemenea, în urma verificărilor la fața locului au fost identificat și inventariat 784,5 mc material lemnos, în valoare de 128 658 de lei, deținut fără documente de proveniență sau cu respectarea legislației silvice, conform Legii 171/2010.

Astfel, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și neglijență în serviciu, fiind confiscat faptic 863,50 mc material lemnos, în valoare de 141 614 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.