Raliul Dakar s-a terminat. Emanuel Gyenes aduce trofeul în România

După un parcurs extrem de bun în cele 12 etape al celui mai dur raliu de anduranță din lume, Emanuel Gyenes s-a clasat pe prima poziție la categoria Malle Moto, cea a motocicliștilor care concurează fără a beneficia de asistență tehnică. Ediția de anul acesta s-a desfășurat în Arabia Saudită.

Aflat la cea zecea participare în raliul Dakar, sătmăreanul nostru a obținut și o onorabilă poziție 29 în clasamentul general la clasa moto, performanță cu atât mai notabilă cu cât nu a beneficiat de confortul asigurat de o echipă asistență tehnică menită să verifice starea motocicletei la finalul fiecărei probe speciale. Emmanuel Gyenes a concurat la acestă ediție a raliului Dakar purtând însemnele “Legend” pe echipament, distincție acordată de organizatori concurenților care au participat la cel puțin 10 ediții ale celebrei competiții de anduranță.

Considerată una dintre cele mai dificile și periculoase categorii, clasa Malle Moto – Original prespune ca riderul să își repare singur motocicleta la sfârșitul zilei, după ce a parcurs sute de kilometri în șa în unele dintre cele mai aride și mai neprietenoase locuri din lume. Cu un minim de unelte care încap înt-o valiză metalică transportată de la un bivuac la altul de organizatori, cu un set de roți și cu o geantă de echipament, Mani, așa cum îl știu fanii, a reușit să se impună încă de la primele etape în cadrul acestei categorii. Motociclistul a concurat la fel ca anul trecut, cu un KTM 450.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.