Adrian Lupescu și-a lansat prima carte

În cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Culturii Naționale, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Naționale Satu Mare, Asociația Scriitorilor de Nord Vest și Cenaclul Cronograf, a organizat vineri, 17 ianuarie 2020, la Centrul Multicultural Poesis, lansarea cărții tânărului poet, Adrian Lupescu, ”Aici începe altceva”, apărută la începutul acestui an la editura ”Ecou transilvan” din Cluj Napoca.

Despre volum au vorbit: poetul Dumitru Păcuraru – directorul Trustrului de Presă Informația Zilei; poetul Robert Laszlo – managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare; poetul Radu Ulmeanu – redactorul șef al revistei „Acolada”; poetul Teodor Curpaș; istoricul literar – Kereskenyi Sandor; directoarea editurii „Ecou Transilvan” – Nadia Baciu. Moderatorul evenimentului a fost poetul și scriitorul – Felician Pop.

Momentele artistice au fost susținute de către tânărul debutant alături de Felician Pop, iar renumitul interpret Petrică Mureșan a cântat împreună cu Adrian Lupescu. De la Teatrul de Nord Satu Mare, actorii: Sorin Oros și Crina Andriucă au recitat din poeziile aflate în volum.

Adrian Lupescu este elev în clasa a IX a la Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș” din Satu Mare, fiind cunoscut și ca un valoros cantautor de muzică folk. La cea de a treia ediție a Festivalului Internațional de muzică folk ”Octavian Bud” din 2019, el a obținut Marele Premiu, interpretând o melodie compoziție proprie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.