Soții Bertici pornesc luni pe cea mai dificilă parte a traseului lor. Vezi unde s-au odihnit

Bravii sătmăreni Bertici Attila și Kinga pornesc mâine din nou la drum. Îi așteaptă cea mai dificilă parte a traseului lor având în vedere faptul că pe lângă frigul și vremea extremă vor trebui să traverseze râul Lena pe gheață. Ieri și azi s-au oprit și și-au reîncărcat bateriile în Yakutsk la noul lor prieten Sasha, vorbitor de limba română. Totodată ei au vizitat un sat din această zonă și au realizat un clip cu impresii.

“Dragilor! Am fost oaspeții lui domnu Sandu (Sasha) timp de două zile in care am încărcat bateriile înaintea traseului cel mai dificil. Au fost două zile frumoase in care am cunoscut un om minunat cu un suflet foarte bun. Sper și știm că prietenia noastră nu se va opri aici, suntem siguri că ne vom mai întâlni! 🤗
MULȚUMIM DIN SUFLET DOMNUL SASHA!
💙
Mâine dimineața la ora 8:00 pornim in Yakutsk și mâine seara vom traversa râul Lena înghețat. Poimâine dimineața pornim pe DrumulOaselor cu destinația noastră Oymyakon, unde sperăm ca vom ajunge joi.
Foarte mulți ați scris și știm acest lucru că zilele astea este mai cald in Yakutsk și Oymyakon. Nu știm dacă este bine sau mai rău. Stratul de gheață pe Râul Lena este mai instabil ca de obicei, și cum sa încălzit in Yakutsk la -25 de grade a sosit și zăpada și viscolul. Pe drumul Oaselor conform Yandex Meteo vom avea între -28 și -49 de grade puțin peste ce este de obicei in Ianuarie, dar și pe acest traseu se preconizează ninsoare și viscol. Drumul Oaselor de la Yakutsk până la Oymyakon și retur nu este asfaltată, este un drum îngust și din cauza viscolului poate să devină impracticabil și cu blocaje de două, trei zile, deci riscurile cresc. Ok este puțin mai cald ca de obicei, la puțin mai cald vorbim de -45, -49 de grade se preconizează la Oymyakon, dar cum am mai scris mai bine preferam -58 decât ninsoare, vânt puternic sau blocaje pe drum. Mașina va fi expusă 6-7 zile frigului extrem, motorul va merge permanent, până la întoarcerea in Yakutsk nu vom opri. Intr-un final am decis sa mai cumpărăm 3 canistre de 20 de litri și vom lua cu noi cca. 180 de litri de combustibil (greutate mai mare) fiindcă pe traseu motorina este de o calitate foarte proasta și preferăm să nu riscăm.
Ne auzim mâine!
Va îmbrățișăm 🤗
Attila și Kinga” au scris cei doi pe pagina de socializare a expediției.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.