Alți patru cetățeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera prin județul nostru

Poliţiştii de frontieră sătmăreni din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat patru cetăţeni străini din Egipt, Algeria și Libia care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În ziua de 4 ianuarie, în jurul orei 19.30,  poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, pe raza județului Satu Mare.

Astfel, lucrătorii noștri au depistat, pe direcția localității Oar, județul Satu Mare, două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, pentru cercetări.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt din Egipt  și Libia, unul în vârstă de 18 ani de ani,  iar celălalt de 17 ani, ambii solicitanți de azil în ţara noastră.

În  ziua de 5 ianuarie, ora 01.00, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași serviciu, în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Petea au mai depistat, pe  direcția localității Dara, jud. Satu Mare, alţi doi cetățeni străini care se îndreptau spre frontiera cu Ungaria.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că unul este cetățean egiptean, iar celălalt algerian, în vârstă de 35 de  ani, respectiv 27 de ani,  solicitanți de azil în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Totodată, cei patru cetățeni străini au fost îndrumați spre Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil  Rădăuți și Timișoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.