Soții Bertici au ajuns în Neriungri.Luni pornesc pe DRUMUL OASELOR. Ce spune Attila

Urmărim în continuare expediția soților Bertici, curajoții sătmăreni care au pornit spre Siberia la volanul unui Duster.

“Dragilor aici este ora 21:30. După 750 kilometri am ajuns in orașul Neriungri. A fost un drum foarte epuizant, după ce am părăsit drumul Federal care duce spre Vladivostok și am luat drumul Nordului spre Yakutsk s-a schimbat multe. Am parcurs cca 150 kilometri fără asfalt + ca drumul este in lucru. A fost dificil dar am ajuns cu bine. Mâine mergem in orașul Aldan unde suntem invitați de domnul Sasa. Poimaine trecem Râul Lena înghețat și ajungem in Yakutsk. Luni începe greul: Drumul Oaselor!” au scris aceștia pe pagina expediției.

L-am intrebat azi pe Attila cum se simt pentru faptul ca au reusit sa ajunga in acest punct:

Suntem foarte bucuroși ca am ajuns la un pas de Oymyakon, la un pas de destinația noastră dar cum ne apropiem de Oymyakon emotiiile cresc enorm. Urmează cel mai dificil traseu pentru noi. Din Yakutsk pana in Oymyakon și retur Yakutsk in cei 2000 kilometri temparatura de afara va fi permanent sub -40 de grade, vom merge cca 100 km pe râuri înghețate și nu vom avea semnal GSM deloc. Și dacă ajungem la Oymyakon mai avem 12 500 km pana acasă in iarna plină din Siberia și Rusia a declarat acesta pentru Sătmăreanul.

Totodată mai jos puteți urmării un video realizat de aceștia la intrarea în Yakutia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.