Expediția soților Bertici devine periculoasă. Orice greșeală îi poate costa enorm

Dacă până acum am urmărit cu emoție expediția soților Bertici în Siberia, de acum încolo o vom urmări cu îngrijorare dat fiind faptul că începe partea cea mai grea, partea cu drumuri foarte proaste, cu temperaturi și mai scăzute(temperaturi la care calculatorul Dusteru-lui lor nu este proiectat să funcționeze), cu benzinării puține și fără service-uri.

“Este 2020.
Mâine pornim la drum. Începe etapa 3-a al expediției nostre. De mâine ori ce greșeală se plătește drastic. Intrăm în “Siberia îndepărtată” in “Siberia Sălbatică” fără prea multe localități, cu putine benzinării de “calitate” suntem nevoiți să ducem cu noi 120 litri de combustibil rezervă in canistre. Drumul până in Yakutsk va fi o provocare pentru noi fiindcă in acest 2000 kilometri nu avem service dacă se întâmplă ceva. Sperăm să trecem Râul Lena înghețat și să ajungem in 3 zile acolo. De la Yakutsk la Oymyakon 1000 kilometri fără asfalt pe “Drumul Oaselor” pe râul Aldan înghețat și tot așa și la retur, suntem in mâinile lui Dumnezeu. Aici și o greșeală mică de multe ori nesesizabilă pune capăt expediției și se aplică planul de salvare. Acum vremea acolo este blândă 😬 (-40) și se răcește din nou exact înaintea sosirii noastre. (-52) 🥶 Sperăm că #NEO va rezista până la capăt și va face față frigului extrem pentru care nu a fost proiectat. Calculatorul mașini știe să lucreze până la -40 de grade. Am stat pe gânduri și am analizat aceasta situație technica pe care noi nu mai putem modifica aici, si am decis să Continuăm visul nostru, să Continuăm expediția noastră. Știm ce ne așteaptă suntem cu capul pe umeri dar vom încerca să ajungem la Polul Frigului conform planului cu o singură mașină! Am trecut prin atâtea peripeții că nu mai putem renunța. Suntem de 20 de zile pe drum am parcurs 8000 de kilometri in condiții foarte dure, departe de casă, departe de familie și suntem atât de aproape încât nu putem abandona aceasta expediție chiar dacă sunt 50% șanse ca mașina să reziste!
⚠️ Vă rugăm Urmariti expediția nostră pe Satelit pe linkul de mai jos și in cazul in care vedeți că am apăsat BUTONUL SOS ne puteți localiza și vă rugăm din suflet să anuntați imediat autoritățile și comunicați pentru ei unde ne aflăm. Noi vom încerca să supraviețuim până ce vine ajutorul care poate dura și 48 de ore. Noi între Yakutsk și Oymyakon nu vom avea semnal la telefon.
Dragilor de mâine începe greul… cu bunul Dumnezeu mergem înainte! 🙏
Vă îmbrățișăm
Attila și Kinga

https://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp… ” au scris aceștia pe pagina expediției.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.