Sărbători grele pentru pompierii sătmăreni.

Peste 120 misiuni  şi situații de urgență gestionate în minivacanţa de Crăciun de către pompierii sătmăreni

În perioada: 25 – 29.12.2019 pompierii sătmăreni au executat 83 intervenţii SMURD (inclusiv acordarea primului ajutor medical, respectiv transportul la Unitatea Primiri Urgenţe, victimelor rezultate în urma a două accidente rutiere), au intervenit pentru stingerea a 5 incendii, au executat o intervenţie pentru deblocarea unei uşi, o intervenţie pentru îndepartarea unor elemente de tencuială, 2 misiuni de sprijin pentru transportarea unor persoane supraponderale, 2 intervenţii pentru asigurarea zonei. Tot în acest interval au fost executate 26 misiuni de recunoaştere în teren, a fost înregistrată o alarmă falsă şi 4 situaţii în care forţele de intervenţie au fost întoarse din drum.

 În data de 25.12 a.c, la ora 17:07, subofiţerii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unui apartament situat pe bulevardul Sănătăţii din municipiul Satu Mare. Pompierii au intervenit rapid stingând incendiul produs din cauza unui vas cu mâncare nesupravegheat aflat pe aragaz şi au aerisit încăperea inundată cu fum. Nu s-a impus evacuarea locatarilor şi nu au fost înregistrate victime.

 În data de 27.12.a.c., 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism aflat pe strada Oaşului din municipiul Satu Mare. Cauza probabilă de producere a acestui eveniment a fost un scurt circuit electric la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Nu au fost înregistrate victime, însă au ars materiale combustibile din componenţa bordului şi s-au degradat tapiţeria şi parbrizul.

Tot în data de 27.12.2019, Detaşamentul de Pompieri Carei a intervenit cu o autospecială de stingere pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un container de deșeuri menajere de pe raza municipiului Carei.

Vineri, 27.12.2019, respectiv duminică, 29.12.2019, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare au intervenit pentru localizarea şi stingerea a două incendii izbucnite la două case de locuit. Ambele incendii, unul în localitatea Pişcolt şi unul în localitatea Tiream, au fost generate de folosirea necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire (coş de fum necurăţat). Incendiile au fost stinse cu operativitate, astfel că flăcările nu s-au extins la alte încăperi şi nu au fost înregistrate victime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.