Taxe și impozite mai mici la Negrești Oaș în 2020

Decizia de a micșora cuantumul unor taxe și impozite locale a fost luată în ședința de consiliul local de astăzi. Totodată in cel mai scurt timp dările vor putea fi plătite online.

“În urma analizei pe care am făcut-o după propunerile care au venit de la cetățeni ca urmare a dezbaterilor publice pe care le-am organizat săptămâna trecută, am propus în ședința Consiliului Local de astăzi menținerea la 𝐮𝐧 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐦 𝐚 𝐭𝐚𝐱𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞 pentru anul 2020 pentru persoane fizice (acestea nemaifiind modificate din anul 2012) și o 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭𝐚̆ a impozitului pentru persoane fizice – clădiri nerezidențiale și pentru persoanele juridice.

𝐏𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐨𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚̆𝐫𝐢 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐳𝐢 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐋𝐨𝐜𝐚𝐥:

📌 Menținem nivelul taxelor și impozitelor datorate de persoane fizice la un nivel minim. Acestea nu au mai fost modificate din 2012;

📌 Reducem cota de impozitare pentru clădirile nerezidențiale persoane fizice de la 0,9 la 0,8;

📌 Reducem cota de impozitare pentru persoane juridice de la 1,3 la 0,8;

📌 Acordăm bonificație de 10% pentru contribuabili -atât persoane fizice cât și persoane juridice – care își achită integral impozitele până la 31 martie 2020;

📌 Digitalizăm plățile – Cel târziu la finalul lunii februarie introducem sistemul de plată electronică prin Ghișeul.ro;

Am propus aceste măsuri și ca urmare a gradului bun de colectare pe care l-am realizat prin aplicarea amnistiei fiscale – 1.138 mii lei (11,3 miliarde de lei vechi) și 428 de poziții fiscale clarificate.

Consider că o relaxare fiscală are menirea de a aduce disciplină și de a crește încasările la buget. Concomitent, pentru ca bugetul orașului să nu aibă de suferit și pentru a putea continua investițiile în ritm alert, ne-am propus să creștem gradul de încasare printr-o mai bună colectare a impozitelor și taxelor locale.

De asemenea, lucrăm la 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞 pentru a o aduce mai aproape de cetățeni, pentru a o face mai 𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚̆ și mai 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚̆.

În primele două luni ale anului viitor vom implementa 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜 𝐝𝐞 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐚̆ 𝐚 𝐭𝐚𝐱𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 prin Ghișeul.ro, urmând ca în același timp să venim și cu alte 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 pentru ca negreștenii de pretutindeni să aibă acces mai ușor, de pe telefon sau computer, la serviciile Primăriei Negrești-Oaș.” a anunțat primarul orașului Negresti Oas Aurelia Fedorca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.