Recomandarile Poliției de Frontieră pentru a evita aglomerările la punctele de trecere a frontierei

Având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, perioada când traficul prin punctele de trecere a frontierei creste considerabil, ITPF Sighetu Marmației și-a adaptat misiunile de supraveghere si control, precum şi resursele umane şi materiale, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

Pentru evitarea aglomerărilor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

De asemenea, au fost contactate autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Recomandări:

Ca in fiecare an, se estimează că cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, sens în care ITPF Sighetu Marmației recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

Menționăm că, la frontiera româno-ungară, în zona de competenţă a judeţului Satu Mare, sunt 2 puncte de trecere cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 10/10 de benzi de control pe sens.

Pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj și P.T.F. Petea – Csengersima.
De asemenea, menţionăm că, la granița cu Ungaria, în zilele de sâmbătă, între 10.00-18.00, ora României, sunt deschise 3 puncte de trecere a frontierei ocazionale, menite sa faciliteze traficul persoanelor care domiciliază în localităţile de frontieră.

De asemenea, recomandăm participanților la traficul transfrontalier consultarea aplicaţiei Trafic On-line, care poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Situaţia traficului autovehiculelor de mare tonaj:

O situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri deoarece, în preajma sărbătorilor, numărul mijloacelor de transport marfă crește ca urmare a intensificării comerțului din această perioadă.

Precizam că, şi pentru această categorie de mijloace de transport, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

De asemenea, reamintim faptul că, la graniţa cu Ungaria, începând cu 1 noiembrie a.c., autorităţile de frontieră maghiare verifică achitarea amenzilor pentru sancţiunile contravenţionale aplicate pe teritoriul Ungariei (exemplu: neplata taxelor de drum), de către conducătorii mijloacelor de transport marfă, aspect ce a determinat efectuarea unor verificări suplimentare care au generat, în anumite momente, o creştere a timpilor de aşteptare.

Menţionăm că, în proximitatea punctelor de trecere, politiştii de frontieră împreună cu reprezentanţii poliţiei rutiere informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.