Moș Crăciun ajunge la copiii din Terebești cu ajutorul Bibliotecii

Biblioteca Județeană Satu Mare și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – Filiala Satu Mare, organizează luni, 23 decembrie, de la ora 09:30, la Biblioteca „Nae Antonescu” din comuna Terebești, acțiunea caritabilă „Moș Crăciun, darnic și bun, ajunge la toți copiii”.

Sub genericul „Colindul bibliotecii”, seria activităților de acest gen, întreprinse de bibliotecarii sătmăreni, a început în anul 2015, reușind să aducă, în pragul Crăciunului, un strop de bucurie persoanelor aflate în dificultate. De această dată, organizatorii au decis să-și îndrepte atenția spre localitatea Terebești pentru că aici au identificat, prin mijlocirea bibliotecarei Monica Czegenyi, o numeroasă comunitate de copii nevoiași, însă dornici de a învăța și experimenta lucruri noi prin intermediul serviciilor oferite de biblioteca publică.

Biblioteca locală din comuna Terebești a aderat la Programul „Biblionet – Lumea în biblioteca mea”, fapt ce i-a facilitat bibliotecarei Monica Czegenyi posibilitatea de a participa la numeroase cursuri de formare profesională. Rezultatul participării la aceste cursuri s-a materializat în livrarea de ateliere de storytelling și cursuri de alfabetizare pentru diferite categorii de public, prin metode de educație non formală. Astfel, Biblioteca „Nae Antonecu” din comuna Terebești a devenit un adevărat centru cultural, social, de informare și de învățare pe tot parcursul vieții pentru foarte mulți membri din comunitate, în special pentru copiii și tinerii proveniți din medii sociale defavorizate.

„Gestul nostru de a-i recompensa cu mici daruri, acum, în pragul Sărbătorilor de iarnă, pe acești copii, dornici să-și depășească condiția prin carte, studiu și lectură, este unul firesc. De asemenea, prin această activitate, dorim să transmitem autorităților finanțatoare, mesajul că biblioteca este pentru oameni și unește oameni, iar bibliotecarul, prin munca, implicarea și strădania lui, este partener activ în viața comunității.”, este opinia reprezentanților Bibliotecii Județene Satu Mare.

La eveniment, alături de copiii și gazdele de la Terebești, din partea organizatorilor vor patricipa: Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare; Raluca Istrate, președintele filialei Satu Mare a ANBPR și Tarța Violeta, șef serviciu.

Acțiunea caritabilă este susținută prin sprijinul acordat cu generozitate de următorii sponsori: Nicovid, Derșidan, Fabrica de ciocolată „Mueller&Prietenii” din Odoreu, Fabrica de pufuleți din Micula, Cofetăria „Festina Lente”, S.C. Bic Fruit Cristina și S.C. Heres Selini S.R.L.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.