Te gândești la o carieră militară? Iată ce ai de făcut

 Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Județean Satu Mare, activitatea de recrutare a tinerilor – băieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial și liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.
    Pentru învățământul militar liceal se primesc candidați care sunt înmatriculați în clasa a VIII-a, fac dovada promovării evaluării/testelor naționale și nu depășesc vârsta de 16 ani în cursul anului 2020.
Termenul limită de înscriere a candidaților este 31.01.2020.
    Pentru învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari sau a subofițerilorse primesc candidați cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a și au vârsta până la 28 de ani înpliniți în cursul anului 2020.
Termenul limită de înscriere a candidaților este 14.02.2020.
    Pentru învățământul universitar militar de formare a ofițerilor se primesc candidați cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a și au vârsta până la 26 de ani/24 de ani pentru aviație-naviganți, înpliniți în cursul anului 2020.

Termenul limită de înscriere a candidaților este 14.02.2020.

    Învățământul militar este învățământ de stat, vocațional, gratuit, parte integrantă a sistemului național de învățământ.

    Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

– prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare;

– susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Câmpulung Moldovenesc;

– efectuarea unui examen medical (gratuit) la Spitalul Militar de Urgenţă ,,Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca. 

– definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare;

– participarea la concursul de admitere în instituţia militară de învăţământ. 

    Pe toată durata pregătirii se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare dar şi cele extracurriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere de excepție în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

    ARMATA oferă ceea ce-și dorește orice tânăr aflat în momentul crucial al alegerii drumului în viață, respectiv: educație gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare și construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur și atractiv. 

    Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Satu Mare activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare, situat în localitatea Satu Mare, strada Petöfi Sandor, nr. 47, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30 – 16.30, marţi între orele 10.30 – 18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0261/717123 sau 0261/716513 int. 129,130.

    Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe contul de Facebook al Centrului Militar Județean Satu Mare sau pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro sau www.recrutare.mapn.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.