Incendiu la o casă în Roșiori

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare au fost sesizați, în noaptea dinspre 11 spre 12 Decembrie, cu privire la izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Roşiori.

La faţa locului s-au deplasat 12 pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu 2 autospeciale de stingere a incendiilor și  pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Valea Vinului.

La sosirea forțelor de intervenție, ardea tavanul din zona coşului de evacuare a fumului dintr-o încăpere.

Pompierii au reuşit să localizeze şi să stingă focul în scurt timp, astfel că acesta nu s-a propagat la restul încăperilor sau la acoperiş. Din fericire, proprietarii au reuşit să se autoevacueze fără a fi afectaţi.

Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost efectul termic de la coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile (scândură) din componenţa tavanului.

„Odată cu instalarea temperaturilor scăzute, se costată o creştere a numărului de incendii provocate de utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor şi surselor de încălzire. Atragem atenţia asupra obligativităţii curățării periodice și întreținerii corespunzătoare a coșurilor de fum, doar de către personal autorizat, respectiv asupra importanţei utilizării mijloacelor de încălzire doar conform instrucţiunilor şi doar după verificarea acestora de către specialişti”, transmite ISU Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.