Liceul German a fost gazda unei întâlniri cu elevi și profesori din 5 țări (FOTO)

În săptămâna 2-6 decembrie 2019, Liceul Teoretic German Johann Ettinger a fost gazda celei de a șasea întâlniri de proiect organizate îm cadrul proiectului Einer für Alle, alle für Einen – Unul pentru toți, toți pentru unul. La întâlnire au participat 27 de elevi și 12 profesori din cele cinci țări partenere – Bulgaria, Austria, Grecia, Italia și Slovacia. Activitățile derulate s-au axat pe tema – Dizabilitățile nu ne limitează. 

În prima zi a întâlnirii, elevii au participat la jocuri menite să se cunoască mai bine, au prezentat materiale despre diferitele tipuri de handicap, căutare de comori în Satu Mare. Delegațiile au fost primite și de viceprimarii Adrian Albu și Gheorghe Stan, d-na Anca Marinescu- responsabila comisiei pentru învățământ și alți reprezentanți ai Consiliului local. Oaspeților le-au fost prezentate informații despre orașul Satu Mare, rețeaua școlilor. 

A doua zi a fost dedicată activităților interactive, jocurilor de rol, prin intermediul cărora elevii s-au transpus în rolul persoanelor cu diferite dizabilități, ei fiind nevoiți să rezolve anumite sarcini. (cumpărături, recunoașterea de obiecte prin pipăire, identificarea de acțiuni după sunete, etc)

Pentru promovarea culturii și tradițiilor, cunoașterea istoriei,gazdele au organizat o excursie de studiu în Maramureș unde au fost vizitate obiective turistice precum, Cimitirul vesel din Săpânța, Memorialul victimelor comunismului din Sighetul Marmației și Mănăstirea Bârsana.

Punctul culminant l-a constituit concertul de Crăciun la care fiecare delegație a prezentat un scurt program artistic, specific propriei țări, iar la final toți participanții au cântat împreună Jingle Bells și Feliz Navidad.

În ultima zi a întâlnirii, fiind 6 decembrie, elevii s-au întâlnit și cu Moșul care le-a adus dulciuri și s-a fotografiat cu ei. Dinpozele făcute pe parcursul activităților derulate în cadrul întâlnirii de proiect, elevii au realizat o expozițe de fotografii cu titlul „O săptămână la Satu Mare“.

Profesorii au participat și ei la activități alături de elevi, dar au purtat și discuții pentru a evalua stadiul de realizare a obiectivelor proiectului, precum și activitățile ce trebuie desfășurate în perioada următoare și materialele care trebuie realizate pentru următoarea întâlnire de proiect care va avea loc la sfârșitul lunii martie în Italia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.