Concert de Craciun la Castelul Karolyi

Duminică, 8 decembrie, începând cu ora 18, în Castelul Karolyi, va avea loc Concertul de Crăciun susținut de pianista Czumbil Bernadette și soprana Noémi Veres. Programul ales este unul de excepție, un adevărat cadou pentru toți iubitorii de muzică, în repertoriu fiind incluse arii și lieduri aparținând unor compozitori celebri, precum: Franz Schubert (1797-1828), Giaccomo Puccini (1858 – 1924), Claude Debussy ( 1862-1918) sau Pietro Mascagni (1863 – 1945). A fost inclus și câte un colind tradițional românesc, maghiar, german și englez sau cântece de Crăciun precum Ave Maria, Noel sau Silent Hight.

Veres Noémi, fost elevă a profesorului Dumitru Iederan și componentă a grupului Castelanii, a absolvit Academia de muzică Gh. Dima din Cluj Napoca, apoi devine membră a Filarmonicii și invitată a Operei din Cluj Napoca. A cântat pe numeroase scene din țară și străinătate.

Czumbil Bernadette este originară din Tășnad, a absolvit Academia de muzică Gh. Dima din Cluj Napoca, fiind în prezent profesor al acestei instituții de învățământ. Este invitată permanentă a Filarmonicii Dinu Lipatti din Satu Mare, susținând numeroase concerte în țară și străinătate, fiind prezentă în diferite proiecte muzicale.

După cum au declarat cele două invitate, după concertele susținute în numeroase săli de operă, așteaptă cu nerăbdare și emoție evenimentul din Castelul Karolyi, simțindu-se la Carei ca acasă.

Evenimentul este organizat de către Direcția de Cultură Carei și Centrul de promovare a turismului cultural grof Károlyi Carei. Intrarea este liberă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.