3 transportatori de animale prinși fără acte

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada 29.11.2019 –05.12.2019, 89 acțiuni de control. Verificările au vizat : exploatații profesionale și non profesionale de animale, asociații și fonduri de vânătoare.
În cadrul acțiunilor tematice, au fost verificate următoarele aspecte: condițiile de biosecuritate, zooigienă și de bunăstare a animalelor, existența documentelor de înregistrare și de mișcare a animalelor, identificarea animalelor indiferent de specie, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante și dezinsectante.
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu – Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Poliția de Frontieră Română, a intensificat programul de verificare în trafic, pentru prevenirea și sancționarea comerțului și transporturilor ilegale cu animale vii, produse alimentare și pentru prevenirea difuzării pestei porcine africane în județ, după apariția și declararea focarelor de Pestă Porcină Africană la porci domestici din localitățile Șieu și Săbișa din județul Maramureș.
Pentru deficiențele constatate în urma verificărilor în traficul rutier, au fost aplicate 4 sancțiune contravenționale din care 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 4.500 lei – 3 transportatori/comercianți de animale, din Sălaj, Bihor și Satu- Mare – pentru deținerea și transportul de animale neidentificate, neînregistrate, fără documente sanitare veterinare. și 1 avertisment, 1 crescător particular de animale, din localitatea Tășnad – pentru nedeclararea la timp a animalelor nou achiziționate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.