Incendiu la o casă. Nu și-au curățat hornul (FOTO)

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit ieri dimineaţă (3 Decembrie), în jurul orei 11:00, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la hornul unei case de locuit, situată pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare.

Forţele de intervenţie au reușit stingerea cu operativitate a flăcărilor, care se manifestau la hornul casei, protejând restul imobilului. În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de fum.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost coșul de fum necurățat.

Reamintim cetăţenilor importanţa curăţării periodice a coşurilor de fum, acestea fiind o componenta importanta a instalaţiei de incalzire, ce are rolul de a evacua gazele, rezultate din arderea combustibilului, la o cota de siguranţă.

Redăm, în continuare, câteva măsuri simple de pregătire pentru sezonul rece, în ceea ce privește folosirea mijloacelor de încălzire:

– Apelați la persoane sau firme autorizate pentru verificarea, curățarea și repararea coşurilor de fum, aceste operaţiuni fiind obligatorii cel puţin o dată pe an;

– Asiguraţi-vă că instalaţiile interioare sunt verificate, la termen, numai de către firme autorizate. Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte sau cu improvizaţii;

– Montați detectoare pentru semnalarea unor posibile scurgeri de gaz şi a prezenţei monoxidului de carbon în interiorul locuinței.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.