Razie în trafic. Polițiștii și echipele RAR au aplicat sancțiuni

Polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat ieri, 28 Noiembrie a.c., pe raza orașului Ardud, o acțiune de control în trafic, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Echipele de control au verificat autovehicule care au tranzitat orașul Ardud, controlând, în special, buna funcţionare a acestora din punct de vedere tehnic, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii. 

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 5 510 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 4 certificate de înmatriculare pentru lumini de altă culoare și intensitate montate pe autoturism, anvelope de alte dimensiuni montate pe autoturism, folii neomologate aplicate pe geamurile autoturismului și inspecție tehnică periodică expirată.

În cadrul acțiunii, polițiștii au recomandat șoferilor care nu și-au montat încă anvelope de iarnă să facă acest lucru, dat fiind fenomenele meteo care vor urma.

Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, polițiștii rutieri sătmăreni recomandă:

Nu circulați cu autoturismul dacă acesta prezintă defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.

Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră! 

Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.