Parfumuri contrafăcute confiscate la Petea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Petea au descoperit, în portbagajul unui autoturism condus de un cetăţean român, mai multe parfumuri inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 27 noiembrie, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul român D.C., în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. Acesta conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în Maramureș.

Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în portbagajul mașinii, într-o cutie de carton, au fost descoperite 30 de parfumuri ce purtau însemnele a 13 mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de 7.500 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.