Mașină și utilaj căutate de autoritățile străine, oprite la Petea

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și indisponibilizat un mini-excavator și o autoutilitară Mitsubishi, căutate de autoritățile din Italia, respectiv Norvegia, a căror valoare se ridică la suma totală de 106.000 lei.
Ieri, 27 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul român A.A., în vârstă de 32 de ani, din județul Iași. Acesta conducea un ansamblu de autovehicule format dintr-un autoturism marca BMW și o remorcă Boro, pe care transporta un mini-excavator marca Takeuchi.
Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au constatat faptul că utilajul industrial transportat era semnalat ca fiind “bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Italia la începutul acestei luni.
Mini-excavatorul, în valoare de aproximativ 58.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
În data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 16.00, un echipaj din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș a identificat pe o stradă de pe raza localității Bocicoel, județul Maramureș, o autoutilitară marca Mitsubishi Fuso, având numărul de înmatriculare specific Norvegiei.
Autovehiculul aparținea cetățeanului român P.V., în vârstă de 29 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.
La verificări, polițiștii de frontieră au constatat faptul că autoutilitara marca Mitsubishi figurează ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Norvegia.
Drept urmare, mijlocul de transport, în valoare de 48.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș până la finalizarea cercetărilor, în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Sursa: Poliția de Frontieră

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.