Nici în acest an nu vor fi brazi de Crăciun în cartiere

Deși ar fi normal ca fiecare sătmărean să se poată bucura de existența unui brad de Crăciun la el în cartier nici în acest an primăria Satu Mare nu a ținut cont de acest lucru și a îmbrăcat de sărbătoare doar centrul orașului.

Bradul din Parcul Central este împodobit cu 60 de șiruri de lumini, aproximativ 1.200 metri de șir luminos cu flash, iar la baza bradului Moș Crăciun va lăsa două figurine sub formă de cadouri. Un număr de 45 de copacii care înconjoară parcul și cei din interiorul parcului au fost împodobiți cu lumințe, la fel și gardul viu.

În acest an, s-a făcut legătura dintre Piața Libertății și Piața 25 Octombrie printr-un tunel de luminițe amplasat la ieșirea din Parcul Central, acesta fiind un element surpriză care a fost realizat astfel încât să permită accesul în interiorul lui și din lateral, pentru cei care vor dori să poată face fotografii.

Piața Libertății este împodobită cu 23 de transversale, fiecare transversal fiind compusă din doi îngeri și patru fulgi de nea. De asemenea, la fel ca și anul trecut, au fost împodobite cu transversale și străzile adiacente Pieței Libertății: str. Ștefan cel Mare (7 transversale) str. Horea (6 transversale), str. Al.I.Cuza ( 9 transversale) str. Decebal ( 3 transversale), 1 Decembrie ( 13 transversale), bld. I.C. Brătianu ( 12 transversale). În total: 73 transversale luminoase pe în Piața Libertății și pe străzile adiacente.

Pasajul Corneliu Coposu prezintă în acest an un element surpriză cu totul deosebit, amplasat chiar la intrarea pe pasaj, o perdea de ghirlande luminoase cu regim de înălțime variabil care simbolizează zăpada căzătoare.

Toți copacii din jurul platoului de evenimente , respectiv 24 de arbori mai mari și 13 copaci mai mici au fost îmbrăcați în luminițe, continuând astfel legătura dintre Piața Libertății și Piața 25 Octombrie.

În Piața 25 Octombrie a fost amplasat în brad argintiu, care constituie un alt element de noutate față de anul trecut, fiind împodobit cu 900 de metri de ghirlande luminoase cu flash, în culorile alb-cald , alb-rece.

Cea mai mare parte a Pieței 25 Octombrie va fi ocupată de patinoarul de 600 metri pătrați care va fi acoperit de o structură sub forma unei plase din 1000 de becuri led care vor încheia traseul de lumini care a pornit din Piața Libertății.

PATINOAR ACOPERIT DE PLASĂ DE LUMINI, ÎN PIAȚA 25 OCTOMBRIE

Patinoarul va funcţiona până în 28 februarie, în funcție de condițiile meteorologice, zilnic între orele 10.00-22.00. Preţul unui bilet de intrare la patinoar este 10 lei – pentru aduliți, o serie de patinaj (2 ore), iar pentru copii 5 lei pentru 2 ore de patinaj. Costul de închiriere al patinelor va fi de 5 lei/pereche. Nu se știe încă exact când se va da în funcțiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.